Kuntopeimarin suunnistuskurssit 16.5-13.6.18

10.04.2018 16:12

Kuntopeimari järjestää touko-kesäkuussa suunnistuskurssit lapsille ja aikuisille. Kurssin kesto on viisi harjoituskertaa ja mukaan voi ilmoittautua yksittäiselle harjoituskerralle tai koko kurssille. Suunnistuskursseilla liikutaan monipuolisesti ja opetellaan suunnistus ja kartanlukutaitoja tavoitteellisesti. Lapsille ja perheille suunnatun ryhmän nimi on O-play aikuisten suunnistuskurssi on O-fit. O-kirjain tulee sanasta orienteering, joka on englanninkielinen sana ja tarkoittaa suunnistusta.  
 
Ryhmät kokoontuvat Kuntopeimarin sisäänkäynnin ulkopuolella ja lähtevät siitä siirtymään harjoituspaikalle, joka vaihtelee lähialueella. Ole ajoissa paikalla! Varusteina säänmukainen hikiliikuntavarustus ja juomapullo. Aikuiset voivat ottaa mukaan oman kompassin, jos sellaisen omistaa.
 
O-play keskiviikkoisin 18.00-19.00
Ryhmässä harjoittelevat eri-ikäiset lapset eriytetysti omalla tasollaan. Pelin ja leikinomaisesti harjoitellaan monipuolisia motorisia liiketaitoja ja kartanluvun perusteita. Koko perhe liikkuu ja nauttii keväisestä luonnosta yhdessä erilaisten tehtävien parissa.

Opetusaiheet ja harjoitukset
  1. Kartan värit ja karttamerkit                            karttamerkkibingo
  2. Kartan käsittely ja suuntaus                            sprinttiviuhkat
  3. Johdattelevat kohteet                                    1X2 -reittiviiva
  4. Tarkkuussuunnistus                                        ampumajuoksu
  5. Reitinvalinta                                                    kaksintaistelu
O-fit keskiviikkoisin 19.00-20.00
Ryhmä on suunnattu joskus karttamerkkeihin ja suunnistuksen alkeistaitoihin tutustuneille aikuisille, jotka jaksavat hölkätä vähintään 10min kerrallaan. Tavoitteena voi olla esimerkiksi Jukola, Venlat tai Peimarinrastit, suunnistustekniikkaan saa valmennusta lähtötasosta riippumatta. Harjoituskerta sisältää nimensä mukaisesti suunnistustaidon opettelun ohella fyysisen kunnon kohotusta maastossa ja poluilla.
 
Opetusaiheet ja harjoitukset
  1. Pelkistys, olennaisen oivaltaminen        maastovedot ja viuhkat
  2. Korkeuserot ja käyrät                              mäkitreeni ja rogaining
  3. Kompassi                                                  mäki- ja suuntaviuhkat
  4. Rastityöskentely ja rytmitys                   liikennevaloharjoitus
  5. Viestikisa                                                  yhteislähtö hajonnoin
Ilmoittautuminen ja maksu
Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisen lomakkeen kautta viimeistään kolme päivää ennen kutakin harjoituskertaa. Maksu suoritetaan pankkisiirrolla tilille FI94 8000 2516 8480 81 viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Kurssimaksu sisältää harjoituksen ja ryhmävalmennuksen, harjoituskartat ja karttamuovin.
 
Ryhmät ja hinnat
O-play lapsille ja perheille
10€ / krt / perhe
45€ / 5 krt / perhe
 
O-fit aikuisille ja nuorille
10€ / krt / hlö
45€ / 5 krt / hlö
 
Suunnistuskurssin toteutuksesta Kuntopeimarilla vastaa Liike ja Suunta, joka on paimiolainen valmennus- ja urheilutoimintaan suuntautunut liikunnallisen perheen yritys, jonka takana on kaksi valmentajaksi kouluttautunutta entistä huippusuunnistajaa. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Paimion Rastin kanssa.
 
T:mi Liike ja Suunta
Facebook @liikejasuunta
puh. 044 3236657
 
Katri Lindeqvist
KM, Valmentajan erikoisammattitutkinto, Suunnistusliiton huippu-urheilupäällikkö, suunnistuksen MM
 
Markus Lindeqvist
Fysioterapeutti, Valmentajan ammattitutkinto, entinen nuorten maajoukkuevalmentaja ja nuorten olympiavalmentaja, suunnistuksen SM-mitalisti nuorten MM-mitalisti